Sernik

Skladniki:

• 1 kg sera bialego mielonego dwukrotnie lub gotowego twarogu do sernika z wiaderka

• 2 opakowania podluznych Biszkoptow Andante Lady Fingers

• 6 jajek

• 1 szklanka cukru

• 2 szklanki mleka

• 2 opakowania cukru waniliowego

• ok. 280 g swiezych lub mrozonych borowek

Krok 1

Ser miksujemy wraz z zoltkami, cukrem, cukrem waniliowym. Dodajemy mleko i mieszamy. Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.

Krok 2

W prostokatnej formie ukladamy ciasno Biszkopty Andante Lady Fingers, a na nie wylewamy mase serowa. Posypujemy borowkami. Pieczemy okolo jednej godziny w temperaturze 180°C.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *