Classic burger

25 minut • 11 składników • idealne na wynos

Składniki: • bułki Maxi Burger Buns z sezamem od Dan Cake (2 sztuki) • mięso mielone wołowe (400 g) • jajko (1 sztuka) • czosnek (2 ząbki) • sól i pieprz • olej do smażenia (parę łyżek) • czerwona cebula • świeża sałata (parę listków) • pomidor (1 sztuka) • ogórek (1/2 sztuki) • keczup i majonez

Przygotowanie burgera: Krok 1 Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Krok 2 W misce umieszczamy mięso mielone, poszatkowaną 1/2 czerwonej cebuli, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz oraz żółtko jaja. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy dwa płaskie krążki. Krok 3 Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso burgerów po 5 minut z każdej strony – aż się porządnie zarumieni. Bułki Dan Cake podgrzewamy w piekarniku przez około 4 minuty. Krok 4 Następnie przechodzimy do składania burgerów – formuje[1]my wedle uznania z pomidorem, sałatą, kawałkami cebuli, ogórkiem i ulubionymi sosami.

Przepis przygotowany przez: www.dancake.pl Zdjęcia: www.dancake.pl

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *