Przepis przygotowany przez: Dan Cake, materiał prasowy
Tosty są daniem, które głównie kojarzy się w zestawieniu z serem oraz szynką, Dan Cake pokazuje, że można je podać inaczej.
Liczba porcji: 4
Liczba składników: 7
Składniki:
• 6 kromek Chleba Tostowego Dan Cake
• 2 awokado hass
• 1/2 czerwonej cebuli
• 1/2 ananasa lub chutney z ananasa
• łyżka miodu
• sól i pieprz
• parę listków świeżej bazylii
Krok 1 Tosty przygotowujemy wedle uznania: na patelni lub w tosterze. Awokado wydrążamy i przekładamy do miseczki. Cebulę siekamy i dodajemy do awokado, solimy oraz doprawiamy pieprzem. Następnie rozgniatamy na grudkowatą masę widelcem.
Krok 2 Ananasa obieramy ze skóry i odkrawamy twardy środek, kroimy na ćwiartki.
Patelnię rozgrzewamy z odrobiną wody i podsmażamy na tym ananasa. Na końcu dodajemy miód, aby ananas się skarmelizował.
Krok 3 Tosty składamy w kolejności: chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado oraz ananas lub chutney ananasowy. Całość ozdabiamy listkami świeżej bazylii.