Fot. Dan Cake

Tost z guacamole i grillowanym ananasem

Przepis przygotowany przez: Dan Cake, materiał prasowy

Tosty są daniem, które głównie kojarzy się w zestawieniu z serem oraz szynką, Dan Cake pokazuje, że można je podać inaczej.

Liczba porcji: 4

Liczba składników: 7

Składniki:

• 6 kromek Chleba Tostowego Dan Cake

• 2 awokado hass

• 1/2 czerwonej cebuli

• 1/2 ananasa lub chutney z ananasa

• łyżka miodu

• sól i pieprz

• parę listków świeżej bazylii

Krok 1 Tosty przygotowujemy wedle uznania: na patelni lub w tosterze. Awokado wydrążamy i przekładamy do miseczki. Cebulę siekamy i dodajemy do awokado, solimy oraz doprawiamy pieprzem. Następnie rozgniatamy na grudkowatą masę widelcem.

Krok 2 Ananasa obieramy ze skóry i odkrawamy twardy środek, kroimy na ćwiartki.

Patelnię rozgrzewamy z odrobiną wody i podsmażamy na tym ananasa. Na końcu dodajemy miód, aby ananas się skarmelizował.

Krok 3 Tosty składamy w kolejności: chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado, chleb, pasta z awokado oraz ananas lub chutney ananasowy. Całość ozdabiamy listkami świeżej bazylii.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *