Wydarzenie, które będzie miało miejsce w terminie 15-19.10.2022 r. w Centrum Wystawowym Paris Nord Villepinte.
Międzynarodowe targi żywności, partner biznesu, proponują podczas najbliższej edycji odkrywanie trendów, które elektryzują sektor food i prezentacje najlepszych innowacji z czterech stron świata.
SIAL Paris, targi gromadzące w jednym miejscu i czasie innowacyjnych przedstawicieli światowej branży spożywczej, to wyjątkowa przestrzeń wymiany doświadczeń, debat i dzielenia się opiniami na temat: wyzwań, trendów i dobrych praktyk branży. Tegoroczna edycja upłynie pod znakiem nowości.
Targi rozpoczynają debatę wokół tematu Own the Change, zainicjowanego w 2020 roku, aby dostarczyć wszystkim zainteresowanym niezbędnych rozwiązań do tworzenia żywności jutra, w odpowiedzi na oczekiwania i inicjatywy z różnych stron świata. Będzie to edycja zorganizowana wokół bogatego programu, który odpowie na potrzeby całego ekosystemu branży spożywczej.
Tegorocznej edycji Targów SIAL Paris patronuje Mauro Colagreco, Szef kuchni i właściciel Le Mirazur w Mentonie, restauracji wyróżnionej 3 gwiazdkami Michelin. Tematyka wydarzenia jest spójna z wyznawanymi przez niego wartościami: – Za każdym razem, gdy wybieramy jedzenie decydujemy o świecie, w którym chcemy żyć. Dlatego tematyka „Own the change” bardzo do mnie przemawia. Świat już się zmienił, teraz pora na nas! – podsumowuje Mauro Colagreco.
Tekst: materiały prasowe